TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI

TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı özel sektörün uluslararası pazardaki rekabet gücünü Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini destekleyerek artırmak amacıyla kuruldu. “Kanunla Kurulmuş vakıf” niteliğine sahip olan TTGV, kamu ve özel sektör ortaklığı temelinde özerk bir yapıya sahiptir.

TTGV BAŞLICA AMAÇLARI

  • Geliştirici ve uygulayıcı Komüniteler oluşturulması
  • Teknoloji ve inavosyon iyi uygulamalarını yaygınlaştırmak.
  • Genç teknoloji liderlerinin gelişimi
  • Nitelikli teknoloji girişimlerini hızlandırıp destek olmak
  • Gelecek teknolojiler konusunda farkındalık yaratmak
  • Eko sistemi entelektüel olarak ortak fayda üzerinden zenginleştirmek.

Y&G DANIŞMANLIK FARKI

Bizler sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda sizler için en doğru programları seçip, sizleri bu sürece hazır hale getiriyoruz. İhtiyaçlarınıza göre uygun modelleri düşünceniz ile ilgili uygun programları bulmak ve oluşturmak kısmında sizlerle olacağız. Şirketimiz için en büyük değerlerden birisi olan inovasyon oluşumu  ile sizleri yeniliklerimiz, işlevlerimiz ile değişen ve gelişen cağımıza adapte etmek isteriz. Gerekli Programlarım takibi ve analiz edilmesi uygun program seçme, TTGV ile iletişim kurma, başvuru süreci ve sonuçlanma süreçlerinin tamamına profesyonel ekibimiz ile hazırız. 

TTGV PROGRAM FALİYETLERİ

IDEAPORT PROGRAMI

Ideaport, farklı uzmanlıklara sahip teknoloji profesyonellerinin güncel teknoloji gündemleri etrafında bir araya geldiği, özel sektörün gelişen teknolojilere adaptasyonunu arttırmak amacıyla tasarlanmış bir TTGV programıdır.

Türkiye’nin ilk teknoloji odaklı bilgi topluluğu olan Ideaport, ülkemizdeki entelektüel bilgi birikimine sahip nitelikli insan kaynağına, taze fikirlerini ve kıymetli tecrübelerini paylaşabileceği ideal ortamlar sağlar. Ideaport programı, birlikte öğrenen ve beraber üreten bir komünite yapısı ile ilerler.

Ideaport Komünitesi; her yıl belirlenmiş teknoloji gündemini Sürdürülebilirlik, Verimlilik & Performans ve Dijitalleşme eksenlerinde çeşitli alt başlıklarda inceler. Ideaport Atölye Çalışmaları ve Çalışma Grupları ile, gelişen teknolojilerin ülkemizdeki güncel kullanımı ve gelecekte yaratacağı fırsatlar tartışılarak durum tespiti ve uzgörü içerikli çıktılar üretilir. Ideaport Connect Webinar ve Panel serilerinde ise Ideaport teknoloji gündemine dair en yeni gelişmeler ülkemizden ve dünyadan farklı örneklerle işlenir.

Ülkemizde, teknoloji alanında yaşanan gelişmelere karşı farkındalığın arttırılması amacıyla bilgi topluluğunda sentezlenen kıymetli bilgi daha da zenginleştirilerek Teknoloji Raporu, Sektörel Analiz, Infografik ve Doodle gibi kolay anlaşılır ve yüksek kaliteli içerikler halinde ülkemiz teknoloji & inovasyon ekosistemi ile paylaşılır.

Ideaport, Üretimin Geleceği ana gündemine; 2021 yılında ‘’Üretimin Geleceği’nde Yeni Malzemeler & Gelişen Teknolojiler’’ olarak devam etmektedir. 2020 yılında başladığı ‘Yeni Malzemeler’in Keşfi’ başlığı altında yeni malzeme çeşitleri ile devam ederken; diğer bir koldan Gelişen Teknolojiler’in Üretimin Geleceği’nde yaratacağı etkiler ve açacağı yeni alanlar ele alınmaktadır.

XNOVATE PROGRAMI

Xnovate; özel sektörde rekabet yaratacak inovasyon süreçleri için iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını ve insan kaynağının geliştirilmesini amaçlayan bir TTGV programıdır. 

Çeşitli ölçeklerdeki organizasyonlarda inovasyon yapanlara; birlikte öğrenen ve gelişen bir komünite içinde “beraber üretme” mottosu ile yeni fikir ve yöntemlerin konuşulacağı ve uygulanacağı ortamlar ve araçlar sunmaktadır.

Xnovate Programı; teknoloji ve inovasyon alanında kişilere yeni ve keşfedilmemiş metot ve süreç tasarımları,  endüstriyel inovasyonda devrimsel değişikliklere ışık tutabilecek organizasyonel yöntemleri ve uygulamaları geliştirmelerini ve yaygınlaştırmalarını katalize edecek araçlar sunar. Programın merkezinde inovasyon odaklı uygulayıcı komüniteleri vardır.

Bu değerlerle oluşturulmuş olan Xnovate programı, 2 ana dalda faaliyet gösterir. İlki değişim öncüsü uygulayıcı topluluk ağının genişletilmesi ve topluluk içi etkileşimin artırılması “birlikte çalışarak gelişme” için gerekli platform ve ortamların sağlanması;  ikincisi ise teknoloji ve inovasyon alanında gelişimi ve değişimi yaşam felsefesi haline getirmiş olan bu ağdaki gönüllülerin birlikte oluşturduğu inovatif fikirlerin, yöntem ve metodolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.

HİT PROGRAMI

HİT, teknoloji tabanlı erken aşama girişimlerin ilk müşteri/ilk satış süreçlerini hızlandırmaya odaklanan, TTGV’ye özgü “Girişim Geliştirme Modeli” üzerine kurgulanan bir tematik geliştirme programıdır.

Programdaki geliştirme sürecinin öngördüğü pazar uzmanlığı yoğunlaşmasının sağlanabilmesi için seçilen tematik alanda girişimlerin ihtiyaçları ve yol haritaları belirlenir.

Girişimlerin programa kabul edilmesi sürecinde,

  • Ürünün/teknolojinin eşsizliğine, altında yatan bilginin derinliğine, rekabetçi yönlerine,
  • Pazarın ürüne olan talebine, ihtiyaca, pazar büyüklüğü ve trendine,
  • Takımın yönlendirilmeye ve gelişmeye uygunluğuna,
  • Girişimin program ile geliştirilebilecek ihtiyaçlarının somutluğuna (check-up),
  • TTGV imkanları özelinde uygun çözümlerin geliştirilme potansiyeline (reçete),
  • Tespit edilen risklerin doğru yatırımcı ile yönetilebilme durumuna (yatırım) bakılıyor.

IDEANEST PROGRAMI

Ideanest, teknolojinin toplumsal fayda ile kesiştiği noktalarda değer içeren, ancak finansman sağlamakta zorlanan;

teknoloji tabanlı erken aşama ürün/hizmet fikirleri, teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirecek faaliyetler, bilimsel konularda yapılan akademik araştırma projeleri için bağış bazlı kitle fonlama yolu ile kaynak geliştirmeyi hedefleyen TTGV programıdır.

Yeni fikirleri desteklemek amacı ile kitle fonlama konseptinin bağış bazlı özgün bir uygulaması olarak tasarlanan Ideanest, projelere sadece finansal kaynak sağlamayı hedeflemez, aynı zamanda proje sahiplerinin oluşacak ekosistem içinde ihtiyaçları olan diğer kaynaklara da (bilgi, network, danışmanlık, ayni destekler vb.) erişimlerinin kolaylaştırmayı amaçlar. Bu noktada Ideanest bireysel ve kurumsal bağışçılara ek olarak çözüm ortaklarını da bu platforma çekerek proje sahiplerinin finans dışındaki ihtiyaçlarının giderilmesine de destek olur.

Ideanest platformunda şimdiye dek 10 proje fonlanmaya açıldı ve 9 proje başarıyla fonlandı.

PACTPORT PROGRAMI

Pactport, TTGV’nin “Toplum için Teknoloji” perspektifini uygulamaya aldığı, toplumu tehdit eden karmaşık problemlerin çözümü konusunda duyarlı farklı paydaşları çözüm odaklı topluluklar olarak bir araya getiren bir programdır. Teknoloji yoluyla yaygın etki için kapasitenin gelişmesini ve ölçeklenebilir somut çözümlerin hayata geçmesini kolaylaştırmayı hedefler. 

Program, ekosistemin sürdürülebilir pozitif etki yaratma motivasyonuna sahip farklı paydaşlarını bir araya getirerek yeni yaklaşımlar, uygulamalar ve çözümler üretmelerini kolaylaşırken, teknolojinin toplum sorunlarının çözümünde oynayacağı dönüştürücü ve hızlandırıcı rolüne dikkat çekmeyi amaçlar.

Pactport, oluşturduğu gündemler ile, dünyadaki iyi uygulama örneklerini yaygın etki ekosisteminin dikkatine sunar, yaygın etki ekosisteminde; ihtiyaç tespiti ve çözüm fırsatları konularında yenilikçi model ve yapıların geliştirilmesine aracı olmayı amaçlar.

YARINI İNŞA ET PROGRAMI

Yarını İnşa Et, ‘Teknoloji Üreten Türkiye’yi inşa edecek, geleceğin iş gücü ve ülkemizin yarınları olan öğrencilerimiz ve onları eğiten öğretmenlerimiz için dijital dönüşüm eğitim programıdır.

Program, fırsat eşitliliği sağlamayı, beceri gelişimini desteklemeyi, dijital dönüşüme adaptasyonu kolaylaştırmayı ve geleceğin mesleklerine odaklanmayı amaçlar.

Program kapsamında elektronik, programlama, tasarım ve proje yönetimi gibi başlangıç seviyesindeki çevrimiçi dersler ve geleceği tasarlamada en önemli düşünme yapılarından biri olan “İnsan Odaklı Tasarım” yaklaşımı eğitimleri ile kapasite geliştirmek amaçlanır. Ücretsiz sunulan Arduino, Respberry pi ve sensör kitler aracılığı ile öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi kullanarak toplumsal meselelere yaratıcı çözümler sunmasına katkı sağlanır.

2016’dan bugüne dek 1000’den fazla öğretmene, 7000’den fazla öğrenciye ulaşılan, 25 farklı şehirden 700’ün üstünde teknik proje üretilmesine ortam hazırlanan program olmuştur.

EXPLORE YATIRIM PROGRAMI

Explore Yatırım Programı, öncelikli olarak belirlenmiş alanlarda bir teknolojik ürünü ve bu ürüne yönelik satış performansı bulunan firmaların, yeni uluslararası pazar(lar)a girişini hızlandırmaya odaklanan bir sermaye yatırımı programıdır. 

Explore Programı, uluslararasılaşma süreçlerindeki stratejik yönlendirme ve finansman ihtiyaçlarını birlikte karşılamayı amaçlayan bir modelle TTGV adına, Teknoloji Yatırım tarafından yürütülüyor.

TTGV EŞ YATIRIM PROGRAMI

TTGV, kendi tematik geliştirme programlarının mezun portföyündeki girişimlere yapılacak profesyonel yatırımları teşvik etmek ve aynı zamanda program kriterlerine uyan erken aşama yatırımlara katılmak için bir erken aşama eş yatırım programı yürütmektedir.

EKOSİSTEM PROGRAMLARI FAALİYETLERİ

Strateji ve Uzgörü Faaliyetleri

Ekosistem Geliştirme Koordinatörlüğünün faaliyet gösterdiği bir diğer konu olan Strateji ve Uzgörü Faaliyetleri, TTGV için yeni fırsat ve eylem alanlarının tespit edilmesi ve geliştirilmesi için misyonuna giren stratejik konularda üst düzey katılımlı çalışmaların yürütülmesi, sonuçların raporlanması, yaygınlaştırılması, tartıştırılması ve ekosistem içinde farkındalığın artırılması amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu faaliyet altında gerçekleştirilen Stratejik Odak Çalışma Komisyonları (STOK), “Teknolojik inovasyon ekosisteminde yüksek nitelikli insan kaynakları kapsamında arz ve talep taraflarının sorunları” (STOK-İK) ve “Tarım inovasyon ekosistemi analizi ve haritalandırılması” (STOK-Tarım) çalışmaları ilk aşama çıktıları oluşturulup ekosistem ile paylaşılmıştır. 2021 yılında da STOK faaliyetlerine devam edilmektedir. 

Ayrıca, geleceğin teknolojilerine ışık tutan, teknolojik inovasyon ekosistemimizde yer alan farklı paydaşların gelecek öngörülerini özlü bir biçimde yansıtmayı amaçlayan Technoscape adını verdiği bir öngörü çalışması yürütmektedir. Teknolojik inovasyon ekosistemimize önemli katkılar sağlayacağı düşüncesiyle yola çıkılan bu çalışmada, ülkemizde bizzat işin mutfağında olan kişilerin görüş ve değerlendirmeleri derlenerek iki senedir ekosistemle buluşturulmaktadır.

İŞ GELİŞTİRME FAALİYETLERİ

İş Geliştirme Faaliyetleri, ekosistemin ihtiyaçlarının ve olanaklarının anlaşılması ve gerekli durumlarda ortaya çıkan proje fırsatlarının değerlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmaları içermektedir. Ortaya çıkarılan değerlerin somutlaştırılması amacıyla TTGV içindeki diğer Koordinatörlük ve bölümler ile eşgüdüm içerisinde ve ticari ayağı İktisadi İşletme üzerinden organize edilecek biçimde;

  • Teknolojik inovasyon ekosisteminin ihtiyaçlarının ve olanaklarının takip edilmesi,
  • TTGV’nin stratejik pazar geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Başta kamu ve uluslararası programlar olmak üzere TTGV’nin yetkinlik alanına giren konularda ortaya çıkan özgül proje fırsatlarının değerlendirilmesi,
  • Potansiyel paydaşlar ile iş birliklerinin kurulması,
  • TTGV’nin stratejik iş geliştirme ve proje yönetimi konularının ekosistem içerisinde doğru konumlandırmasına destek verilmesi konularında yapılan çalışmaları yürütmektedir.

İŞİNİZİ BÜYÜTMEYE HAZIR MISINIZ?

BİZE ULAŞIN

Ön toplantılarımız ücretsiz olup, online veya yüz yüze gerçekleştirilebilmektedir. Telefon ya da elektronik posta yolu ile hafta içi her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında randevu alabilirsiniz.