ULUSLARARASI HİBE VE KREDİ DESTEKLERİ

ULUSLARARASI FON DESTEKLERİ

Y&G Yönetim ve Proje danışmanlığı olarak danışmanlık kollarımızı her geçen gün geliştirmekte ve genişletmekteyiz. Bu ölçütün en belirgin faaliyet alanı Uluslararası danışmanlık hizmetlerimizdir. Sadece Türkiye üzerinden sizlere sunulan teşvik ve fon desteklerinin yanı sıra Uluslararası çapta sürmekte olan destekleri takip ediyor ve sizlere hizmet veriyoruz. İhtiyaçlarınız ölçütünde size uygun destekleri belirliyoruz. Menfaatleriniz doğrultusunda sizlere bu alanda destekleri sürdüren IPARD,UNESCO,UNDP gibi uluslararası kurumların teşvikleri yönetiyor ve projenizi hazırlıyoruz.

Aşağıda Uluslararası düzeyde destekler sağlayan programların ülkemizde uygulanması en belirgin projeler paylaşılmıştır.

IPARD

Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

2014-2020 Dönemi IPARD Programı (IPARD II)

IPARD II Programında, mevcut sektörler (tarımsal işletmeler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) desteklenmeye devam edilecektir. Bu mevcut sektörlere ek olarak “tarım çevre-iklim-organik tarım”, “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” ve “kırsal altyapı hizmetleri” IPARD II Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe “Yenilenebilir enerji”, “makine parkları” ve “mantar” da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir. 

IPARD II Programı ile mevcut sektörlerde bazı değişiklikler olmuştur. IPARD I’den farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, manda sütü üretimi, yumurta tavukçuluğu ve kaz yetiştiriciliği eklenmiştir. Ayrıca bazı sektörlerde hibe oranlarında artışlar olmuştur. 

IPARD II Programı proje başvurularıyla ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup, Avrupa Komisyonu akreditasyon sürecini takiben çağrılara ve sektörlere dair ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır. 

IPARD’ın Genel Amaçları

  1. Hedeflenen yatırımlarla tarım ve gıda sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkıda bulunulması; bunun yanında, genişleme paketinde belirtilen gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı, çevre veya diğer standartlarla ilgili AB müktesebatının üstlenilmesinin teşvik edilmesi
  2. Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasının teşvik edilmesi 

3.Tarım sektörünün etkinliğinin ve rekabet gücünün arttırılması suretiyle adaptasyonunun sağlanması ve topluluk standartlarının uygulanması.

4.Tarım-çevre ve Leader tedbirleri için hazırlık faaliyetleri

5.Kırsal ekonominin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, yaşam kalitesinin ve kırsal alanların cazibesinin arttırılması.

Desteklenen İller Haritası

UNDP

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı oluşturmak için kurduğu bir programdır. Özellikle gelişmekte olan ülkelere odaklanarak, insanların daha iyi yaşam standartlarına sahip olmaları için gerekli olan bilgi, deneyim ve kaynakları sağlar.

Sürdürebilir kalkınma amaçları bu misyonun en geniş programıdır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI NELERDİR?

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır.

Bu 17 Amaç, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin başarılarının üzerine inşa edilmekte; bir yandan da diğer önceliklerin yanı sıra iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içeriyor. Amaçlar birbiriyle bağlantılıdır; bir amaçta başarının anahtarı, birbiriyle ortak yönleri olan sorunları hep birlikte ele almaktır.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Ocak 2016’da yürürlüğe girmiştir ve takip eden 15 yıl boyunca UNDP politikası ve finansmanına rehberlik edecektir. Birleşmiş Milletler’in öncü kalkınma ajansı olarak UNDP, 170’ten fazla ülke ve bölgede çalışmaları vasıtasıyla amaçların uygulamaya konulması için en öncü kuruluştur.

SÜRDÜREBİLİR KALKINMA AMAÇLARI ANA BAŞLIKLARI

  • YOKSULLUĞA SON
  • AÇLIĞA SON
  • SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM
  • NİTELİKLİ EĞİTİM
  • TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
  • TEMİZ SU VE SANİTASYON
  • ERİŞEBİLİR VE TEMİZ ENERJİ
  • İNSANA YAKIŞIR İŞ VE EKONOMİK BÜYÜME
  • SANAYİ YENİLİKÇİLİK VE ALT YAPI
  • EŞİTSİZLİKLERİN AZALTILMASI
  • SÜRDÜREBİLİR ŞEHİRLER VE TOPLULUKLAR
  • SORUMLU ÜRETİM VE TÜKETİM
  • İKLİM EYLEMİ
  • SUDAKİ YAŞAM
  • KARASAL YAŞAM
  • BARIŞ ADALET VE GÜÇLÜ KURUMLAR
  • AMAÇLAR İÇİN ORTAKLIKLAR

UNESCO

UNESCO Misyonunu insanlığın zihninde barışı eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültür ve bilgi ve iletişim aracılığıyla inşa etmek olarak tanımlamaktadır.

Kültürel çeşitlilik uluslararası fonu bunu tanımın örneklerinin günümüzde mevcut fonların başında gelir.

KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK ULUSLARARASI FONU (IFCD)

Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesinin 18. Maddesi gereğince kurulmuş bir fondur. Fonun amacı 2005 Sözleşmesine taraf olan gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kültür politikaları geliştirme, araştırma ve uygulama yapan projelere destek olmaktır.

  1. Kimler Başvurabilir?
  • 2005 Sözleşmesine Taraf gelişmekte olan ülkelerde kamu kurum ve kuruluşları
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • 2005 Sözleşmesine Taraf gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları
  1. Başvuruya açık proje alanları
  • Görsel-işitsel/sinema, tasarım, medya sanatları, müzik, sahne sanatları, yayıncılık ve görsel sanatlar.
  • UNESCO’nun 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi sözleşmesi faaliyet alanları dışında kalan ve diğer UNESCO kültür sözleşmeleri alanına giren projeler Fon kapsamında değerlendirilememektedir.
  • Fon Tutarı
  • Fondan yararlanmak için en fazla 100.000 Amerikan Doları talep edilebilmektedir. 

Uluslararası alanda sizlere sunulan ve sunulmasını beklediğimiz projeler, programlar ve mevcutta bulunan destekler adına daha detaylı bilgi almak için iletişime geçiniz. Sizlerle çalışmak için heyecanlıyız.

İŞİNİZİ BÜYÜTMEYE HAZIR MISINIZ?

BİZE ULAŞIN

Ön toplantılarımız ücretsiz olup, online veya yüz yüze gerçekleştirilebilmektedir. Telefon ya da elektronik posta yolu ile hafta içi her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında randevu alabilirsiniz.